Avui, dimecres 27 de febrer els alumnes de 6è hem participat en un taller sobre oli de la DOP (Denominació d’Origen
Protegida) Siurana que ens ha permès aprendre moltes coses sobre la
qualitat de l’oli.
Hem après que de les olives més sanes en surt l’oli d’oliva verge
extra, que és el de màxima qualitat, seguit de l’oli d’oliva verge i
acabant per l’oli llampant que hem pogut comprovar que és el de menys
qualitat perquè sembla que sigui aigua. També hem après
que no es pot dir si un oli és bo o no només pel seu aspecte perquè el
més important és l’olor i el gust.
Ens han posat dos gots amb oli de qualitats diferents i, després
d’escalfar-los amb la mà tal com ho fan els catadors, havíem
d’olorar-lo, tastar-lo i decidir a quina fruita o verdura de les que
teníem a les safates s’assemblava més tant per l’olor com pel gust. Hi
havia: un tros de tomàquet, un de carxofa, un de plàtan, un de poma i un
potet amb ametlla picada. Al final, tots hem reconegut quin dels dos
olis era el de millor qualitat i ho hem encertat: el segon.
Ara ja podem dir que som uns autèntics experts en oli perquè
literalment “hem begut oli” i tenim els sentits de l’olfacte i el gust
molt desenvolupats que ens permeten distingir-los bén bé.
En acabar el taller, ens han regalat una ampolla d’oli d’oliva verge
extra de la DOP Siurana amb el segell vermell que el caracteritza i que
demostra que no ens estan enganyant amb la qualitat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada